Kranio sakral terapi

Kranio sakral terapi (KST) er en meget blid behandlingsform, som udføres hjælp af lette tryk på knoglerne i kraniet, ansigtet og rygsøjlen og som virker dybt afslappende og meget afspændende. Formålet er at løsne spændinger og rette skævheder, der belaster centralnervesystemet, Derfor er det en behandlingsform, som går rigtigt godt i spænd med zoneterapi.

Behandlingsformen udspringer oprindeligt fra osteopati og er baseret på teorien om, at der er sammenhæng mellem knoglernes bevægelighed og tilstanden i kroppens forskellige funktioner. Man bruger især Kranio sakral terapi til at løsne for spændinger og blokeringer i den kraniosakrale puls, da behandlingen får knoglerne i kraniet og korsbenet og membranerne mellem knoglerne til at lave bevægelser –som giver fri passage og modtagelighed. Kranio hentyder til kraniet og Sakral hentyder til korsben. På trods af dette, kan man med KST behandle alle dele af kroppen – fra hoved til tå alt efter det opståede problem. Når centralnervesystemet er overbelastet pga. traumer, fysiske skader, sygdom, stress, dårlig kost fungere kroppen ikke optimalt. Centralnervesystemet omfatter hjernen, rygmarvsnerver, rygmarv, og hjernevæsken.

Kranio sakral terapi kan være en løsning, hvis du har brug for efterbehandling af hjernerystelse, afbalancering af hormonsystemet, behandling af stress, muskelspændinger, hovedpiner, problemer med bidfunktionen, indlæringsproblemer og meget mere. Mange ved hvor ondt det gør at have muskelspændinger, eller skævhed ryg og nakke. Ikke mindst mærkes det, hvad det forhindrer af gøremål i hverdagen. Flere går rundt med så stærke daglige smerter, at de ikke kan passe deres arbejde eller almindelige daglige gøremål. Netop disse mennesker kan opnå stor gavn af KST, da behandlingen er skånsom og ofte afhjælper alle eller mange af de smerter og gener der behandles for.

Kranio Sakral Terapi i København K

Jeg tilbyder kranio sakral terapi i min klinik på Nørregade 41, 1165 København K. Der er parkering mod betaling tæt på klinikken eller kort gågang fra Nørreport station. Du kan også booke tid til en kranio sakral terapi online.

Sådan foregår en KST-behandling
Behandlingen foregår ved at klienten ligger på ryggen (og er fuldt påklædt). Terapeuten skubber herefter sine hænder under klienten, da musklerne langs ryggen da er mest afslappede. Der arbejder helt blidt med at løsne bindevæv og muskelspændinger. Alt sammen foregår roligt og med stor fokus på personens reaktioner, så behandlingen justeres efter, hvad der sker undervejs.

Nakken tjekkes og rettes, imens klienten ligger på ryggen. Nakkens bindevæv og muskler løsnes, og her gælder det virkelig om at behandle blidt. Specielt personer som har oplevet store traumer omkring nakken, som f.eks. piskesmæld eller brud kan have svært ved berøring af nakken. Her kan kranio sakral terapi gøre noget helt særligt, da den blide berøring gør, at terapeuten kan komme ind til de helt dybe spændinger.

Læs mere om Kranio Sakral Terapi

Kraniet
Kraniet er helt fantastisk bygget op i alle sine indbyrdes bevægelige dele. Alle de mange stykker sidder sammen i suturer, som gør, at de kan bevæge sig en lille bitte smule i forhold til hinanden. Det skal de kunne bl.a. fordi, hjernevæsken produceres i hjernen og pumpes rundt, og derfor fylder på forskellig vis i kraniet.
Hvis der opstår ubalancer og belastninger, stress, traumer på kroppen eller direkte på kraniet, så kan kraniets bindevæv, knogler og membraner komme i spænd. Det bevirker, at nogle af de ellers så bevægelige kranieknogler ikke bevæger sig helt frit. Det forplanter sig til andre steder på kraniet og måske endda længere ned i kroppen.

Derfor er det så vigtigt at få løsnet kroppen, nakken og kraniet, ja faktisk også vores ben og fødder, så vi kan bevæge os frit fra hoved til fod. Det er vigtigt både i forhold til de bevægelser, vi kan se og mærke, men også i forhold til det, der helt ubevidst sker inden i os via ukontrollerbar nervefunktion.

Kranio Sakral Terapi er rigtig brugbart til at opnå den frihed i hele kroppen og kraniet på en blid, effektiv og skånsom måde. Det giver gode muligheder for at lindre smerter og afstresse kroppen.

Kranio-Sakral Terapiens historie
Kranio-Sakral Terapi blev opfundet af en amerikansk læge, William Sutherland, i 1920´erne. Han opdagede ”den kranio-sakrale rytme” som er en pumpebevægelse, der pumper hjernevæsken rundt om hjernen og rygmarven.

I 1976 etablerede en anden læge, Dr. Upledger den første KST undervisning for menigmand, og siden er KST blevet den hurtigst voksende kropsterapi i USA og Europa. Kranio-Sakral Terapi er i dag en del af lægestudiet i USA. Terapiformen kom til Danmark i 1986, via Stanley Rosenberg.

Det Kranio-Sakrale System
Kranio-Sakral systemet er fællesnævneren for den del af kroppen, som terapien omfatter: Kraniet, rygsøjlen, korsbenet og halebenet. Det er de knogler, der indeholder og beskytter centralnervesystemet; det vil sige hjernen, rygmarven og rygmarvsnerverne. Centralnervesystemet kan faktisk opfattes som kroppens ”computer”

Hjernen og rygmarven er omgivet af hjernevæske (cerebrospinalvæske) og membraner. Den positive virkning af KST behandling er at løsne og frigøre eventuelle spændinger i leddene mellem knoglerne, afspænde de stærke membraner, som holder hjernen på plads, og forbedre både hjernevæskens og blodets cirkulation, dermed kan kroppen helbrede sig selv. Kroppens computer er i virkeligheden programmeret til at klare det hele selv, når den blot får lov.