Behandlinger af børn

Både kranio sakral terapi og zoneterapi er velegnede behandlingsmetoder til børn og i bruges især til lindringer af smerter og ubehag i forbindelse med kolik hos spædbørn, gener opstået i forbindelse med fødslen, udviklingsproblemer og adfærdsforstyrrelser som hyperaktivitet, adhd, autisme og spasticitet.

Små børn
Kranio sakral terapi og zoneterapi er blide behandlingsformer som egner sig godt til behandling af spædbørn fra de er 1-2 uger gamle. Behandlingerne bruges f.eks. ved uro, skrigeture, problemer med fordøjelsen og egentlig kolik. Lidelserne går oftest over af sig selv efter 1-4 måneder, men få behandlinger kan i mange tilfælde reducere problemerne hurtigt. Man skal regne med 2-6 behandlinger. Kranio sakral terapi og zoneterapi støtter kroppen i at finde sin balance og er derfor en god hjælp i den omfattende tilpasningsproces, som spædbørn gennemgår i deres tre første levemåneder.

Større børn
Kranio sakral terapi og zoneterapi egner sig godt til behandling af småbørn og skolebørn, f.eks. hvis der er problemer med fordøjelsen, immunforsvaret, ørerne eller barnets generelle udvikling. Behandlingerne kan hjælpe urolige børn til at finde ro og kan være med til at støtte børnene på deres vej gennem udviklingsfaserne, ikke mindst gennem puberteten. Zoneterapi kan i nogle tilfælde afhjælpe menstruationsproblemer.

Ved kronisk sygdom hos børn (f.eks. allergi, astma og astmatisk bronkitis) kan både kranio sakral terapi og zoneterapi være et supplement til lægens behandling.